SKANDALOZNO: Objavljen seks snimak crnogorskog političara i srpske starlete!

Internetom kruži video snimak na kojem se vide eksplicitne scene crnogorskog političara i srpske starlete!

Članak ste sigurno otvorili kako bi pročitali interesantan trač o privatnom životu nekog političara, sudeći po naslovu koji smo stavili.

Međutim, ovo je bio jedini način da vam skrenemo pažnju na problem sa kojim se suočavaju svi oni psi koji su ovih dana na ulicama, s obzirom na ekstremno niske temperature koje su zadesile cijelu Crnu Goru.

Naime, temperature vazduha koje su posljednjih par dana u konstantnom minusu, nikome ne prijaju, kako ljudima tako i životinjama, a u ovom slučaju psima lutalicama, na šta vam posebno skrećemo pažnju. U vremenskim uslovima u kojima se i mi teško snalazimo, zamislite samo kako je psima lutalicama, koji su bespomoćni, i prepušteni sami sebi u potrazi za hranom i vodom…

I to u najgorem mogućem trenutku, kada je grad pust i kada su građani u svojim domovima, gdje slojevito obučeni uživaju u toploti, i nije im ni na kraj pameti da na -10 stepeni Celzijusa izlaze napolju.

A upravo je to ono što treba da učinite, kako bi pomogli psima koji nemaju nikakav zaklon ovih dana, i kojima će vaš mali humani potez značiti sve! A kako da pomognete?

Pa, nedavno su iz NVO „Prijatelji životinja Podgorica“ apelovali na građane da psima sa ulica obezbijede privremeni dom.

“Mole se građani da prihvate pse sa ulice i smjeste ih u svoja dvorišta, garaže ili kuće dok ciklon ne prođe… Moguće je da će veliki psi i nekako preživjeti, ali štenad ukoliko se negdje ne sklone nemaju šanse da prežive”, saopštili su iz NVO “Prijatelji životinja Podgorica”.

Takođe, ništa manje pažnje ne zaslužuju ni kućni ljubimci koji su smješteni u dvorištima! I njima je potrebno obezbijediti sve uslove kako bi lakše prebrodili niske temperature, a jedan od načina je da njihove kućice dobro izolujete, obezbijedite termoforima, kao i flašama tople vode.

„Ukoliko kućice imaju oštećenja, ako su u mogućnosti da ih oblože stiroporom kako bi lakše podnijeli olujni sjeverni vjetar i temperature koje neće po prognozama prelaziti 0 stepeni“, apelovali su iz NVO „Prijatelji životinja Podgorice“.

Različite rase pasa drugačije podnose niske temperature, a oni koji nemaju svoj dom, ovih dana najčešće prijeti opasnost od promrzlina i prehlade, koje se kod pasa javljaju na šapama i vrhovima prstiju.

Stoga, budite humani, i ako znate da se u neposrednoj blizini vašeg doma nalazi pas lutalica, odmah mu pružite pomoć, i šansu da preživi ove ekstremno niske temperature. Bilo da su u pitanju štenad ili oni malo veći psi – u ovom trenutku je nebitno.

Vaše malo, njima može spasiti život!

Izvor: kolektiv.me