Zbog tri prsta neće više da navijaju za njih!

Zbog jedne fotografije usnimljene prošlog ljeta,članovi juniorske košarkaške reprezentacije mogli bi da budu sankcionisani. Tako makar zahtjevaju članovi navijačke grupe Crnogorci jug.

Fotografija članova juniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore na kojem naši igrači slave pobjedu sa uzdignuta tri prsta, ustalasala je strasti ovdašnje navijačke javnosti. Ništa čudno, da fotografija nije unsimljena još prošlog ljeta na turniru evropske B divizije u Skoplju, na kojem je Crna Gora bila pobjednik!

Šokirani načinom na koji su crnogorski igrači proslavili trijumf na turniru, iz udruženja navijača ”Crnogorci jug” poslali su, sa osam mjeseci zakašnjenja, otvoreno pismo generalnom sekretaru KSCG Petru Popoviću.

Uz pismo genseku crnogorske kuće košarke stigla je i fotografija mladih košarkaša zbog koje iz udruženja Crnogoci jug traže od KSCG da preduzme odeđene mjere zbog, kako navode, “nedoličnog ponašanja svojih reprezentativaca, koje je izazvalo veliko nezadovoljstvo navijača Crne Gore”.

”Momci koji su izabrani treba da posluže kao primjer svoj ostaloj omladini koja sanja da obuče dres Crne Gore. Ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi, za njih neće imati ko da navija. Brukaju i nas i vas i našu svetinju – Crnu Goru!”, navodi se između ostalog u pismu navijačkog udruženja “Crnogorci jug”.

Autor: mondo.me

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude