Muhović: Kad idem na Cetinje, nosim pasoš

Smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović, izjavio je juče da prema Podgorici vrlo malo šta osjeća, a da prema Cetinju ne osjeća ništa.
“Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš”, kazao je Muhović za Sandžak TV, prenosi Sandžakpress.info.

Podsjetimo da su njegove izjave na račun Njegoša i Gorskog vijenca izazivale lavinu komentara, kao i stav u odnosu na veličinu crnogorske nacije, kvalifikujući je malom.
Sa funkcije predsjednika Skupštine Opštine Petnjica Adnan Muhović smijenjen je glasovima 15 odbornika DPS-a i po dva SDa i SDP-a. Muhović je, kako je navedeno u obrazloženju, svojim izjavama o, između ostalog,
Njegošu da je najveći “krvnik Bošnjaka i islama”, doprinio dizanju tenzija i narušavanju multietničkog sklada u Crnoj Gori.
“Meni je Bosna država matičnog naroda, Sarajevo duhovni i kulturni centar. I krv svoju za Bosnu moju, za južni Sandžak i život svoj. Smatram da je predsjednik Stranke (BS-a) patriota u nekoj mjeri u kojoj on smatra i drugi smatraju da jeste. Kao ja nije. Ja sam malo specifičan, prvo ono što mene možda malo razlikuje u politici u odnosu na neke druge je što sam panbošnjački orijentisan. Ja prema Podgorici vrlo malo šta osjećam, prema Cetinju ne osjećam ništa. Dakle, kad idem na Cetinje nosim pasoš”, kaže Muhović.
Izvor: Dnevne novine

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude