Humanitarna akcija “Budi jak Jakša” za pomoć dječaku koga je udarila struja

Uprava i učenici Osnovne škole „21. maj“ iz Podgorice pokrenuli su humanitarnu akciju “Budi jak Jakša” sa ciljem da sakupe novac za skupocjeni lijek koji je potreban dvanaestogodišnjem dječaku Jakši Jovanoviću koga je krajem aprila udarila struja na lokomotivi.

Dječak iz Podgorice trenutno se liječi na Dječijoj klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine u Tiršovoj ulici u Beogradu, piše Rtcg.

Povrijeđeno mu je oko 70 odsto tijela. Na svu sreću, ostao je živ i svojom voljom i snagom izašao iz životne opasnosti.

Fond zdravstva Crne Gore pokriva troškove liječenja, međutim, pored medikamenata koje dobija na Klinici, preporuka ljekara je bila korišćenje vrlo djelotvornog Terezinog ulja za opekotine (Theresienoil). Ulje je veoma skupo,  kilogram košta 1.140 eura, a Jakša otprilike troši 1 kg na 10 dana. Zato mu je potrebna pomoć svih humanih ljudi koji su u mogućnosti da daju doprinos liječenju ovog dječaka.

Ulje će koristiti sve dok opekotine i ožiljci ne prođu, što je prema riječima doktora oko 8-12 mjeseci.

Uprava škole „21. maj“ na čelu sa direktorkom Zdenkom Mišković i njegovi drugovi sa roditeljima odlučili su da pokrenu humanitarnu akciju „Budi jak Jakša“ i pomognu da im se Jakša što prije vrati! Takođe pozivaju i sve ljude dobre volje da pomognu, jer će borba biti duga, ali će je Jakša na kraju dobiti!

Prema riječima njegovih roditelja, Jakša duguje veliku zahvalnost, prvo Mladenu Unkaševiću, koji se našao na mjestu nesreće i ukazao mu prvu pomoć.

“Porodica je zahvalna doktoru Majiću i svom osoblju, koji su mu sanirali povrede i  direktorki Kliničkog centra Zorici Kovačević na divnom gestu kada je došla da posjeti Jakšu i pruži mu svu pomoć. Nevjerovatno brza reakcija Ministarstva zdravlja je učinila da Jakša u roku od četiri sata bude u Beogradu.Tako se čuvaju naša djeca”, saopštili su Jakšini roditelji.

Broj žiro računa za donacije

5103 1120 1121 5002 26 kod CKB

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude