SPC: Ne može lezbijka za premijera Srbije

Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokušava na sve načine da spriječi mogućnost da aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić postane predsjednica vlade Srbije nakon što aktuelni premijer Aleksandar Vučić i izabrani predsjednik preuzme mjesto šefa države, tvrdi beogradska štampa.

Ministarka Ana Brnabić je, po pisanju Blica, uz aktualnog šefa diplomatije Ivicu Dačića i nekadašnjeg ministra pravde Nikole Selakovića, među kandidatima za novog predsjednika odnosno predsjednicu vlade, ali se SPC protivi tom rješenju zbog njenog homoseksualnog opredjeljenja jer je lezbijka.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Blic tvrdi kako je eventualni izbor Ane Brnabić glavna tema svakog sastanka crkvenih velikodostojnika, koji koriste svaku priliku da taj problem naglase i u razgovorima s predstavnicima vlasti u Beogradu.

Sadašnji premijer pridaje važnost mišljenju patrijarha srpskog Irineja i SPC, ali ovoga puta to neće biti presudno, tvrdi Blic, podsjećajući kako je i sam Vučić izjavio da je popis kandidata za budućeg premijera “sveo na dva-tri imena”.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić nestranačka je članica srbijanske vlade nakon prođlogodišnjih izbora, a njen ulazak u ministarski tim Aleksandra Vučića izazvao je tada veliku pažnju zbog njenog homoseksualnog opredjeljenja.

Antena M

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude