Pucnjava u Sarajevu: Ubijena jedna osoba, policija traga za dvojicom napadač

Kako je rečeno, pucnjava se dogodila u ulici Trg Oteškog bataljona, a policija je prijavu dobila u 14.25 sati. Kako je rekao Irfan Nefić, šef odsjeka za Odnose s javnošću MUP, osoba inicijala M. A. je preminula na putu do bolnice.

Prema saznanjima Avaza, ubijen je 38-godišnji Anes Mešić u bašti kafića u ulici Trg oteških brigada. Na njega je pucano iz vatrenog oružja, a pogođen je u stomak.

Prema tvrdnjama očevidaca, u Mešića je pucao Mario Mrnjavac iz Sarajeva, sa kojim je u društvu, navodno, bio i Medin Koso. Mrnjavac je, tvrde očevici, u Mešića ispucao jedan metak, koji ga je pogodio u stomak.

Povod za ovo ubistvo je, kako kažu, odranije neraščišćen sukob između Mrnjavca i Mešića, koji ga je u posljednje vrijeme maltretirao. Navodno je on htio da Mrnjavac za njega preprodaje drogu, što je ovaj odbijao.

Prema tvrdnjama stanara, Mešić je na Otesu važio za dilera, koji je malteretirao omladinu i vrbovao ih za dilovanje droge.

– Nedavno je pokušao autom pregaziti mog sina i stavljao mu je pištolj u usta. Prije 15 dana je pretukao još jednog mladića odavde iz naselja. Svu djecu je maltretirao i tražio da za njega prodaju drogu. Svi su govorili da će ovako završiti – kazala je jedna stanarka ovog naselja, koja nije željela da joj se objavi identitet, piše Faktor.

Mještani pričaju kako su svi znali čime se ubijeni bavi, te da je “imao djela kao Branko Ćopić”. Između ostalog kažu i da je imao završen Pravni fakultet, te da je svaki put nakon privođenja i pretresa puštan na slobodu.

Iza njega je ostalo maloljetno dijete, a zanimljivo je da su nedavno Mešić, Mrnjavac i Koso zajedno hapšeni zbog fizičkog napada, prilikom kojeg su muškarcu i ženi nanijeli tjelesne povrede.

Faktor.ba; Avaz.ba

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude