Trobojke u Budvi; Mandić: Srpski narod nema razloga da slavi 21. maj

Jedva vidljive , male zastavice kojima su ukrašene ulične svjetiljke:

2105bd

Mandić je, prilikom podizanja trobojke ispred opštinskog odbora NOVE, kazao da je Crna Gora danas upravo onakva kakvu je priželjkivao, stvarao i na brutalnoj referendumskoj krađi dobio Milo Đukanović – ona je “otklon od istorijske Crne Gore i njenih vjekovnih saveznika, diktatura u kojoj se vrše progoni i hapšenja političkih neistomišljenika i diskriminiše srpska nacionalna zajednica”, kako je saopšteno iz te stranke.

“Današnja CG je Đukanovićev privatni posjed u kome su građani opljačkani, a diktatorovi rođaci i prijatelji-partneri iz kriminalnog miljea raspolažu ogromnim bogatstvom stečenim pljačkom Crne Gore.

Što se tiče našeg bloka, mi nikada nećemo pružiti ruku Milu Đukanoviću i čestitati mu stvoreni privatni posjed jer je do njega došao krađom, a ne poštenim  radom, uloženim trudom i, u konačnom, narodnom voljom. Do današnjeg dana se nije desilo ništa novo što bi nas pokolebalo u našoj tadašnjoj odluci”, rekao je on.

On je dodao da je danas je pravi dan da ponovimo da ćemo se svim sredstvima boriti protiv nepravde, diskriminacije i nasilne asimilacije koju vrši diktatorski režim.

“Takođe, nije naodmet konstatovati da neki pripadnici nekadašnjeg Bloka za zajedničku državu danas, napadnim i smiješnim čestitkama za 21. maj, brukaju i sramote vlastitu prošlost i nedostojno podilaze crnogorskim separatistima”, naveo je on.

Mandić je kazao da srpski narod nema nikakvog razloga da slavi 21. maj, jer “nećemo valjda da slavimo činjenicu da je toga dana kriminalna hobotnica na čelu sa Milom Đukanovićem odlučila da im ukrade zajedničku državu i podijeli naš narod”.

“Šta bi danas dali, recimo, crnogorski separatisti da njihov politički uzor Krsto Zrnov Popović nije pisao ona pokajnička pisma kralju Aleksandru Karađorđeviću desetak godina nakon ujedinjenja Srbije i Crne Gore. On u tim pismima piše sličnim ,,stilom’’ kao što poslednjih dana u saopštenjima i čestitkama pišu pojedini nekadašnji pripadnici Bloka za zajedničku državu. Krsto Zrnov kralju Aleksandru podilazi sa istim entuzijazmom kojim današnji preletačevići iz Bloka za zajedničku državu javno uklizavaju medijsko- političkoj separatističkoj eliti. Kada analizirate te tekstove pomislićete da je Krsto Zrnov bio učesnik Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici 1918.  godine, a da su ovdašnji ujedinitelji iz 2006. godine pripadali LSCG ili SDP, a ne SNP-u ili SNS-u”, naveo je Mandić.

Dodaje da su u pisanju i ,,slanju’’ tih čestitki, novopočenim slavljenicima 21. maja pomagali oni antisrpski medijsko-tajkunski i NVO centri, koji su podržavali svaku krađu izbora koju je sproveo kriminalni režim, a naročito su snažno podržali najveću krađu u istoriji CG, onu na referendumu 2006.

“Takvi i danas plasiraju laž da je svaka borba za prava srpskog naroda u Crnoj Gori pomoć Milu Đukanoviću. Većina od tih “pametara” su ostrašćeni mrzitelji Srba koji imaju zadatak da anesteziraju srpski narod kako bi on bio nasilno asimilovan zato što su Srbi jedini koji pružaju otpor okupaciji i aneksiji Crne Gore od strane NATO pakta. Takvima ćemo se žestoko suprotstaviti, jer su oni isto zlo za naš narod kao što je i Đukanović”, naveo je on.

 

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude