Eksplozija probudila Cetinjane: U vazduh dignut BMW

Snažna eksplozivna naprava koja je bila postavljena ispod automobila marke BMW registrovanog na firmu “GPC” vlasništvo Duška Glendže eksplodirala je u noći između subote i nedjelje u širem centru crnogorske prijestonice. Prema saznanjima Dnevnih novina, eksplozija se dogodila oko 00.20 časova u dvorištu kuće poznatog privatnika Duška Glendže u Ulici Sava Burića, gdje je skupocjeni automobil marke BMW, bio parkiran.

Tom prilikom, na svu sreću nije bilo povrijeđenih, a veća materijalna šteta je pričinjena na prednjem dijelu automobila. Na lice mjesta odmah je došla ekipa za uviđaje koja je po nalogu dežurnog tužioca cetinjskog tužilaštva obavila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta koji su poslati na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Borislav Glendža i njegov otac Duško Glendža su, prema nezvaničnim saznanjima DN, policiji saopštili da se nikom nijesu zamjerili, te da ne znaju ko bi mogao da im uradi ovako nešto.

Inače, Branislav Glendža je dospio u žižu javnosti nakon što je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je napao policajca na dužnosti. Naime, na Cetinju se početkom marta 2014. godine dogodio incident u kući Duška Glendže, te je intervenisala policija. Tom prilikom Duško Glendža je, navodno, iznio niz psovki na račun načelnika cetinjske policije Mihaila Šaranovića, a njegov sin Branislav i fizički je nasrnuo na šefa cetinjske kriminalistike Radovana Nenadovića. Zbog udaranja policajca, protiv Branislava je podnijeta krivična prijava za napad na službeno lice. Prije par godina u kući Gledže policija je zaplijenila veću količinu oružja, za koje je Glendža tvrdio da posjeduje dozvolu jer je strastven lovac.

Policija se još nije oglasila o ovom bombaškom napadu, trećem u Crnoj Gori u svega 24 sata. Naime, u Podgorici je u subotu oko dva sata iza ponoći u zgradi koj se nalazi nadomak Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja aktivirana eksplozivna naprava ispred poslovnog prostora “Bemaksa” i tom prilikom je napravljena velika materijalna šteta, ali niko nije povrijeđen.

Svega tri sata kasnije nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu, u jednom od solitera u Ulici Radosava Burića u podgoričkom naselju Zabjelo. Od siline eksplozije, koja je oko 05.30 časova odjeknula na osmom spratu solitera, pričinjena je materijalna šteta na stanovima koji se nalaze i na sedmom i devetom spratu. Prema riječima stanara Zorana Cauševića, naprava je eksplodirala pola metra od ulaznih vrata njegovog stana.

Izvor: cdm