PODGORICA: Nikolija Nina Lačević (28) i Andrijana Mišolić-Škrijelj (24) opljačkale sugrađanku?

Podgoričanke Nikolija Nina Lačević (28) i Andrijana Mišolić-Škrijelj (24), koje u policijskim evidencijama važe za bezbjednosno-interesantne osobe i članice takozvane ženske bande privedene su prije dva dana pod sumnjom da su opljačkale stan sugrađanke Dijane Radonjić.

Dnevne novine saznaju da su ove dvije problematične djevojke, prije tri dana, oko 14 časova, upale u stan Radonjićke, u kojoj je bila izložena garderoba za prodaju.

Njih dvije su, kako se sumnja, prvo razgledale i isprobavale garderobu, a onda drsko pokupile šta im se sviđa i uz guranje, psovke i prijetnje radnici, izašle preko vrata sa otetim plijenom.

Prema nezvaničnim informacijama, Lačević i Mišolić Škrijelj se terete da su od Radonjićke ukrale dvije bunde i pet skupocjenih haljina, ukupne vrijednosti 1.800 eura.

Koliko je uznemirena bila vlasnica otete garderobe, govori i činjenica da je odlučila da slučaj prijavi policiji, bez obzira što će, kako se vjeruje, i sama postati predmet istrage, zbog nelegalne prodaje. Nezvanično, garderoba je pronađena kod osumnjičenih i vraćena vlasnici, a njih dvije će biti gonjene u redovnom postupku zbog sumnje da su počinile krađu.

Po svemu sudeći Lačević i Mišolić ne gube vrijeme, jer se očekuje uskoro da budu pozvane na služenje zatvorske kazne zbog zlostavljanja i nasilničkog ponašanja.

Naime, početkom ove godine članice ženske bande Lačević, Mišolić-Škrijelj, Milica Asanović i Elda Orahovac osuđene su pravosnažno na ukupno tri godine i dva mjeseca robije zbog prebijanja i zlostavljanja dvije djevojke. Tom presudom Lačević će u zatvoru u Spužu provesti godinu i dva mjeseca. Elda Orahovac i Andrijana Mišolić-Škrijelj dobile su po šest mjeseci, dok je četvrta članica grupe Milica Asanović osuđena na godinu zatvora.

Lačević je bila jedan od glavnih aktera video-snimka na Jutjubu, poznatog kao “Marija Zabjelo”, kada je učestvovala u zlostavljanju, mučenju i neovlašćenom fotografisanju Aleksandre Bajić iz Beograda. Lačević je 2008. godine, u Višem sudu u Podgorici, osuđena na tri godine zatvora zbog preprodaje heroina. Presudu je izreklo vijeće Slavke Vukčević, koje joj je i ukinulo pritvor do pravosnažnosti presude, ali nije poznato da li je u međuvremenu presuda postala pravosnažna ili je ukinuta. Ona je proglašena krivom jer je 18. decembra 2007. godine u Podgorici, pretresom ručne torbe, policija kod nje pronašla 72,45 grama heroina namijenjenih daljoj prodaji, što je i priznala pred sudom.

Dnevne novine

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude