Rat zbog droge se nastavlja: Đuričković izrešetan u autu, policija na tragu ubicama

Cetinjanin Radomir Đuričković (41), na koga je sinoć pucalo više nepoznatih osoba, preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica ranjavanja. Policija preduzima mjere na identifikaciji izvršilaca i već su, kako su nam kazali, došli do određenih saznanja.

Na Đuričkovića, koji se nalazio u vozilu “VW Tiguan“, sinoć oko 23.10 časa je pucalo više osoba, na čijoj identifikacija policija radi.

Dva metka su ga, kako CdM saznaje, pogodila u glavu, a Đuričković je od zadobijenih povreda preminuo u jedan čas poslije ponoći u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Cetinje je sinoć bilo blokirano, a prema prvim izviđajnim radnjama i pretragom terena na licu mjesta pronađen je određeni broj čaura.

Policijski službenici su ubrzo utvrdili pravac bjekstva izvršilaca krivičnog djela.

Pronašli su i vozilo “Renault Megan“ koje je zapaljeno na području Rijeke Crnojevića, a u kojem je pronađena automatska puška.

“Navedeno vozilo, puška i ostali pronađeni tragovi i predmeti će biti vještačeni u Forenzičkom centru. Intenzivnom potragom došlo se do operativnih saznanja o marki i tipu vozila kojim su se izvršioci nakon paljenja vozila “Renault Megan“ dali u bjekstvo”, kazali su u UP.

Đuričković je bio kum Gorana Radomana, koji je ubijen na Novom Beogradu, a sumnja se da je ubistvo bilo naručeno iz Crne Gore.

On je, kako se tada spekulisalo, glavom platio izgubljenih 300 kg kokaina u Valensiji, vrijednih 15 miliona eura.

Izvor: cdm