UP: Uhapšen na aerodrumu u Podgorici zbog ubistva u Rusiji

Službenici Uprave policiije MUP-a – Regionalnog centra granične policije Centar su danas oko 11,30 časova, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva, na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica lišili slobode državljanina Ruske Federacije, Sergeja Mikhailova (31) iz Kujbiševa, koji se potražuje zbog ubistva, saznaje Portal Analitika iz UP.

S.M. je, kkao se navodi u saopštenju, lišen slobode po dolasku avionskog leta iz Rima kada je pristupio kontroli na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica. Službenici granične policije su, provjerom dokumenata ovog lica na graničnom prelazu, otkrili da se S.M. potražuje primjenom FIND sistema koji je povezan sa Interpolovom bazom podataka.

– NCB Interpol Moskva je za S.M. raspisao međunarodnu potjernicu prekjuče, 29. oktobra 2015. godine, a potražuje ovo lice radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela ubistvo iz KZ Ruske Federacije počinjenog u toj državi. S.M. će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, radi odlučivanja o ekstradicionom pritvoru -navodi se u saopštnju.

Izvor: Analitika

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude