ULJE OD ČAROBNIH LISTOVA: Nevjerovatno lovorovo ulje je čudesni lijek protiv mnogih bolesti

Lovorov list – svima poznat, a mnogima i omiljen začin koji je odavno zaslužio počasno mjesto u našim kuhinjama. Ali, malo ko zna da se listovi zimzelenog mediteranskog drveta mogu koristiti ne samo za pripremanje hrane

Od ovih listova možete pripremiti ljekovito ulje koje posjeduje čudesne osobine. Danas ćemo vam ispričati nešto o svojstvima ovog proizvoda i o načinima njegove primjene.

Svojstva lovorovog ulja:

– smanjuje bolove
– umiruje nervni sistem
– povećava znojenje
– podiže ukupan tonus organizma
– stimuliše mentalnu aktivnost

Pošto se ovaj proizvod dobro  pokazao kod liječenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pripremili smo za vas uputstvo za njegovu pripremu i upotrebu za liječenje ovih bolesti, piše uspesnazena.com.

Pripema lovorovog ulja:

Isitnite 30 gr lovorovog lista i prelijte sa 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenu ambalažu dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mjesto na 2 nedjelje.

S vremena na vrijeme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procjedite ulje kroz gazu, u drugi sud. Čuvajte gotovo ulje na prohladnom mjestu.

Način korištenja:

Kada vam bude potrebno, malo ga ugrijte na vodenoj pari. Temeljno ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.

Osim liječenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod liječenja ORL bolesti, naročito ušnih. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u sljepoočnice, bol će nestati veoma brzo.

Lovorovim uljem možete zamjeniti aspirin, zato što je u stanju sniziti temperaturu. Takođe, pomaže otklanjanju bola u želucu i crijevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.

Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja, i popiti prije odlaska na spavanje.

Takođe, lovorovo ulje je odlična preventivna mjera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.

(uspesnazena.com)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude