Mijo Martinović građanima: Čim ozdravim biću sa vama

Okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića, navodeći da je on odgovoran za sve ono što su direktor policije Slavko Stojanović i ministar unutrašnji poslova Raško Konjević radili na protestu.
Cetinjanin Miodrag Mijo Martinović, koga su pripadnici Specijalne terorističke jedinice (SAJ) brutano pretukli nakon protesta Demokratskog fronta 24. oktobra, obratio se građanima koji su se večeras u znak podrške Martinoviću okupili ispred KCCG.

Obraćajući im se preko mobilnog telefona, on je rekao da će “uvijek biti među onima koji se bore za slobodu” i da je dobio batine u ime svih onih čiji je to cilj.

“Čim ozdravim biću sa vama”, rekao je on.

Ispred KCCG okupilo se između 200 i 300 ljudi. Kolona je krenula iz centra Podgorice, sa Trga Republike, odakle su prošli pored ambasade Sjedinjenih Američkih Država i zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, gdje su ponavljali “Milo ubico” i “Milo lopove”, te prozivali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića.

Protesna šetnja završena je ispred zgrade RTCG gdje su okupljeni uzvikivali “lažovi”, “koliko nas ima” i “javna kuća”.

Krećući sa Trga Republike, okupljeni su zatražili ostavku premijera Mila Đukanovića, navodeći da je on odgovoran za sve ono što su direktor policije Slavko Stojanović i Konjević radili na protestu, kada je veliki broj građana bio predmet terora policije.

Minutom ćutanja više desetina građana odalo je poštu “mrtvom Parlamentu” uz povike “Milo, lopove”, i parole “Svi smo mi Mijo Martinović”.

Izvor: Vijesti

Autor: Mila Radulović