Premijerno “Jedan dan Života” u ljetnjoj bašti nekadašnjeg kina „Kultura”

Dokumentarni film Jedan dan ŽIVOTA, autora Momira Matovića, biće premijerno prikazan večeras u 22 sata u Ijetnjoj bašti nekadašnjeg kina „Kultura”. Ulaz je besplatan.

Film je posvećen svim dosadašnjim crnogorskim kinooperaterima koji su svojom ljubavlju prema filmu, pionirskom djelatnošću i umijećem doprinosili razvoju crnogorske kinematografije.

Svi su oni bili jedini i pravi „amabasadori filma”, dopirući i u najnepristupačnije djelove Crne Gore, donoseći neviđena čuda, otkrivajući jedan novi svijet i osmišljavajući jedan dan života. Poseban osvrt i akcentovanje tokom čitavog filma je na nestajanju legendarnog titogradsko-podgoričkog bioskopa „Kultura”. Kamera sve bilježi, od uklanjanja krova do definitivnog zatiranja i odnošenja posljednjeg kamička ovog kultnog filmskog zdanja u Podgorici kazao je reditelj Matović.

Film je snimljen u produkciji „matFILMA” iz Podgorice, a sufinasiran je novcem za kinematografiju Ministarstva kulture Crne Gore. Autorka muzike je Slobodanka Bobana Dabović, a kamera operater i asistent bio je Relja Eraković.

Izvor: Pobjeda

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude