Uehara posjetila CPC na Cetinju

U vladičanskom domu na Cetinju danas je održan radni sastanak poglavara Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihaila, i ambasadorke Sjedinjenih Američkih država (SAD) Margaret En Uehara. Mitropolit Mihailo apelovao je da diplomatski predstavnici ohrabre crnogorsku vlast da se aktivno uključi u rješavanje crkvenog pitanja u našoj zemlji.

Kako je saopšteno iz Mitropolije, Mihailo je Ueharu upoznao sa crnogorskim crkvenim pitanjem i načinom njegovog rješenja.

“Posebno je istakao da se Beogradska Patrijaršija bavi podrivanjem ustavnog poretka i izazivanjem nereda koji mogu da ugroze mir i bezbjednost zemlje. Na kraju je apelovao na diplomatske predstavnike u Crnoj Gori, da bi trebalo da hrabre crnogorsku vlast da se aktivno uključi u rješavanje toga problema, prije nego li bude kasno”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici CPC, Nikola Belada i Stevo Vučinić, upoznali su ambasadorku SAD sa nekim pitanjima u vezi novoga Zakona o vjerskim slobodama i o procesu vraćanja nezakonito prepisane crkvene imovine na Srpsku crkvu, u pređašnji status.

Izvor: rtcg.me