ONA JE HEROINA: Mirjana Bakić je zgrabila bebu i trčala ka Kliničkom, ne misleći na sebe!

Vijest o podvigu medicinske sestre Opšte bolnice u Beranama Mirjane Bakić, već je obišla Crnu Goru, a među prvima joj je priznanje odala glavna sestra bolnice u Beranama Branka Delević.

Mirjana je, kako je objasnila Delević, doživjela saobraćajnu nezgodu prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar.

-Ja sam ponosna glavna sestra na savjesno, stručno i prije svega emetivno osoblje OB Berane, napisala je Branka na svom Fejsbuk profilu i ispričala dramu koja se dogodila.

-Moja koleginica je bila heroj. Bila je u transportu novorođenčeta, kada je na kružnom toku prema KCCG, u bolnički auto udario drugi auto…Mirjana zadobija teže povrede, ali je to ne remeti da zgrabi novorođenče i sa ambu balonom trči prema kliničkom, prebacuje je taksi do kliničkog, gdje dijete predaje bez ikakvih povreda… A onda ona završava u urgentnom. Kasnije biva smještena na neurologiju. Mislim da je ovo veliki podvig koji zaslužuje sve pohvale, kao i da bude medijski propraćen a nije, zbog čega veoma žalim, zaključila je Delević i poželjela koleginici brz oporavak.

posao1
Foto: Facebook

Volimpodgoricu.me

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude