Budućnost izgubila od Trabzona, druga faza sve dalje

Lideri Regionalne košarkaške lige košarkaši Budućnosti Voli poraženi su večeras u Podgorici u polupraznoj “Morači” od turskog Trabzona sa 79:82 (21:22, 15:19, 16:20, 27:21). Porazom od turskog predstavnika u Evrokupu košarkaši Budućnosti doveli su u pitanje plasman u drugz fazu Evrokupa i više ne odlučuju sami o svojoj sudbini.

Podgoričani su tokom cijele utakmice igrali veoma slabo, uglavnom jurili prednost gostiju, koja je iznosila i 16 poena razlike, a u odlučujućim trenucima, kada se lomio rezultat, nijesu imali ni dovoljno mrinoće i koncentracije ni pod svojim, a ni pod košem rivala.

Izabranicima novog trenera Luke Pavićevića sada je neophodno da u posljednja dva kola savladaju u Podgorici rumunsku Steauu i ruski Uniks u Kazanju.
U ekipi Budućnosti Voli najefikasniji su bili Bojan Subotić sa 19 poena, Tadija Dragićević sa 18 i Omar Kuk sa 16 poena.
U ekipi Trabzona istakli su se Hardi sa 22, Veličković sa 16 i Kinzi i Stipanović sa po 15 poena.

U pretposljednjem kolu Budućnost gostuje Uniksu i ako ne pobijedi, oprostiće se od Evrokupa, u tom slučaju u posljednjem kolu u “Morači” igrala bi revialnu utakmicu protiv Steaue.

Autor: Stanko Radulović