Nikad više Grof

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović prostački izvređao novinara MOZZART Sporta Darjana Nedeljkovića

Bio je 30. maj kada ste na stranicama ovog portala mogli da pročitate analizu pod naslovom “Grofe, pokaži da si fudbalski plemić“. Kao iskreni ljubitelji fudbala nadali smo se da će kvalitetom, ali i manirima osiromašeni srpski fudbal sa njim povratiti makar malo dostojanstva. Katastrofalno smo pogrešili. Jer u ponašanju Miodraga Božovića nema ničeg što bi opravdalo nadimak koji nosi. Naprotiv.

Na današnjoj konferenciji trener Crvene zvezde je prostačkim manirom izvređao novinara MOZZART Sporta Darjana Nedeljkovića. Nije to bilo prvi put. Zamerao nam je ranije i zato što pravimo petparačke novine i zato što o fudbalu pišemo kao o rijaliti programu. Iako na stranicama ovog portala nikada niste mogli da pročitate koja je startleta odvojila kog fudbalera Zvezde, niti ko je šta iz kluba pio na čijoj svadbi. Mogli ste da čitate samo o fudbalu. Tračevi iz privatne sfere bili su Božovićevo polje interesovanja. Provocirao je uličarski, na privatnoj, ne profesionalnoj osnovi, retko kad uopšte komentarišući tekstove. Mi smo se uzdržavali od komentara. Držali smo se fudbala. Kudili kada je u vreme letnje sezone ispao iz Evrope, jer to u Crvenoj zvezdi jeste neuspeh, hvalili kada je ređao prvenstvene pobede, ukazivali na probleme u igri u porazu od Borca od 1:5, prvom od 1966. u kojem su crveno-beli na domaćem terenu primili pet golova.

Božović danas kaže da je tu utakmicu već zaboravio. Kaže i da nas ne interesuje serija od 16 pobeda, već samo taj jedan poraz. O seriji pobeda pisali smo i pisaćemo dokle god ona traje, pa i posle toga. Jer će ostati upisana u istoriji. Kao testament kvalitetu ove Zvezdine generacije. Ali ostaće upisan i taj poraz. Mi ga nećemo zaboraviti, jer ni on kao deo Zvezdine istorije neće tek tako nestati.

Nećemo zaboraviti ni Božovićeve uvrede, do sada nezabeležene u slavnoj istoriji, a sada njegovim rečima osramoćene Crvene zvezde. Mnogo su se veći treneri u mnogo težim situacijama mnogo gospodskije ponašali. Pa se ni mi nećemo ni spuštati na njegov nivo. U blatu se čovek lako isprlja. Mi smo pred sobom čisti. Za razliku od Miodraga bavimo se isključivo fudbalom i nastavićemo tako.

Redakcija MOZZART Sporta stoji iza svega što je Darjan Nedeljković napisao. I najoštrije osuđujuje skandalozno ponašanje Zvezdinog trenera, nedostojno veličine tog kluba, zbog čega ćemo razmisliti da je njemu uopšte mesto na stranicama našeg portala, na kojem se o crveno-belima svakodnevno informiše na desetine hiljada navijača.

A sigurno na ovom sajtu nikad više uz ime Miodraga Božovića nećete videti taj tako izlizani i veštački nadimak.

(P.S. Niko se nije bunio kada su, samo primera radi, izlazili tekstovi sledeće sadržine. Tada smo valjda znali da radimo svoj posao? Možda ipak onih 1:5 nije tako lako zaboravio?)

MOZZART ANALIZZA: Grofe, pokaži da si fudbalski plemić!
Može li Grof da postane car srpskog fudbala? Slavišin rekord srušen, na meti su Tumba i Muslin (ANKETA)
Grofov streljački vod! (VIDEO)
Grof Božović odao priznanje MOZZART Sportu: Imate jake izvore u klubu, sve izađe kod vas
I da mi ponude milione, bilione: Grof odbio Rubin i 1.000.000 evra
PRELAZZI: Grof među baronima

Izvor: Mozzartspor.com