FOTO: Život je promijenio iz korijena: Nekada je bio maneken, a danas je monah

Čovjek sa fotografije nekada se zvao Beri, a danas je otac Dionisije. Bio je popularan kao tinejdžer i bavio se manekenstvom. Međutim, život ga je odveo na drugi put.

Beri je bio dobar student i veći dio svog života je bio samostalan. U svijet mode je ušao, nakon sastanka sa jednom modnom kućom.

Međutim, njegov život se promijenio kada se preselio u Grčku. On je u Grčkoj upoznao svog trenutnog ispovednika arhimandrita Grčke delegacije, koja je doputovala u Gruziju pre 5-6 godina u crkvu Svete Trojice. Nakon toga Beri je postao otac Dionisije.

hqdefault.jpg

Zahvalan sam Bogu, tako mlad je teško da se čovjek pripremi za samostalan život, ali to je poklon za mene od Boga. Radikalno sam promijenio svoje polje interesovanja i život. Sada su mi važne molitve i rad u manastiru. Duži period sam proveo u tišini”, rekao je otac Dionisije, prenosi “Dejli Mejl”.

251273.jpg

Otac Dionisije trenutno se bavi duhovnom snagom imigranata u Severnoj Americi i Kanadi, a često posjećuje i Gruziju.

1013295_561939777188828_1182500414_n.jpg

Njegova majka ga je molila da još jednom razmisli o svojoj odluci, ali Beri je odlučio da je ovo njegov životni poziv.

Kada sam prvi put posetio mesto gde je apostol Pavle propovedao Hrista, osetio sam neverovatnu radost. Tada sam i doneo svoju odluku da se zamonašim i veoma sam srećan”, zaključuje otac Dionisije.

http://www.kolektiv.me/

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude