Pobuna u zaječarskom zatvoru zbog Rajkovića!

Osumnjičeni Vladica Rajković koji je silovao i ubio trogodišnju A.S. smešten je u zaječarski zatvor i nalazi se u samici. U zatvoru bezbednost podignuta na viši nivo.

Tamo je preksinoć izbila pobuna robijaša kada se pročulo da stiže Vladica. Kako piše Informer, zatvorenici su pretili zbog njegovog dolaska, pa je smešten u samicu i pod strogim je nadzorom čuvara.

Izvor, koji je jedan od čuvara, kaže da se vest o dolasku Rajkovića brzo proširila među zatvorenicima.

“Svi su odmah počeli da viču… Neki su čak i zahtevali da Vladicu smeste u njihovu ćeliju da mu oni prirede ‘dobrodošlicu’. Lupali su i vikali da će ga silovati…

Situacija je bila veoma napeta i mere bezbednosti su bile na najvišem nivou”, rekao je izvor “Informera”.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nisu komentarisali ove navode, ali su potvrdili da je Rajković sam u ćeliji i da je pod 24-časovnim nadzorom stražara.

Odmah po dolasku u zatvorsku jedinicu obavljen je prijem i lekarski pregled.

Rajković je miran, normalno jede, spava i pridržava se “kućnog reda”.

Za sada ne ide u šetnje iz bezbednosnih razloga. Kako mu niko od srodnika nije doneo odeću i sredstva za higijenu, Uprava mu je to obezbedila.

Devojčica A.S. (3) iz zaječarskog sela Vratarnica silovana je 9. jula, pa ubijena pesnicama i kamenjem. Uhapšen je osumnjičeni za taj zločin koji je devojčicu odveo sa rođendana.

Izvor: poligraf.news