Muž ženi odsjekao obije ruke zbog neplodnosti

Kenijac Stiven Ngila (34) mačetom je odsjekao obije ruke supruzi Žaklin (27) optužujući da je kriva što ne mogu da imaju djecu, iako zna da je uzrok neplodnosti u njemu.

Ovu ženu je tokom sedmogodišnjeg braka, muž više puta brutalno napadao zbog vjerovanja da je neplodna, iako su mu doktori iz Najrobija, prošle godine, rekli da reproduktivne probleme, zapravo, ima on, prenosi CNN.

Ona je za “Dejli Nejšn” kazala da se muž prije tri mjeseca najprije iselio iz kuće, ali se 24. jula vratio, a kada mu je otvorila vrata prvo što joj je rekao bilo je: “Ovo je tvoj posljednji dan”, te potegao mačetu.

Ispričala je da je bila dugogodišnja žrtva nasilja, nakon čega su joj ostale ozbiljne posljedice – vidljive povrede glave, duboki ožiljci, a oštećen joj je i sluh na jedno uvo.

Kako se navodi, društvene mreže su preplavljene komentarima ohrabrenja i podrške za Žaklin, uz najoštrije osude na račun njenog muža od dana kada je ova vijest dospjela u javnost.

Žaklin je, međutim, ipak uspjela da šokira javnost kada je nakon svega izjavila da je njen muž “dobar čovjek koji sluša Boga”.

Ona se trenutno oporavlja od zadobijenih povreda u kući svoje majke.

A senator Džanet Ongera je povodom ovog slučaja na svom tviter nalogu pozvao sve aktiviste da podrže otvaranje fondacije koja će Žaklin pomoći da dobije proteze za ruke.

Izvor: cdm