U podrumu Narodnog pozorišta pronađeno beživotno tijelo

U podrumu novog dograđenog dijela Narodnog pozorišta u Subotici oko 13 časova pronađeno je tijelo nepoznate osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da je riječ o Radmili M. starijoj ženi iz naselja Zorka, čiji nestanak je prijavljen prije više mjeseci. Pretpostavlja se da je tijelo duže vrijeme bilo u podrumu.

Uviđaj su obavili policija i zamjenik tužioca Višeg javnog tužilaštva, ali niko od njih nije želio da daje izjave za javnost, uz obrazloženje da će biti izdato saopštenje.

Kod stradale osobe pronađena su lična dokumenta. Za vađenje tijela iz podruma angažovana je vatrogasna služba, a prisutna je bila i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Tijelo je otkrila profesorka sa odsjeka arhitekture Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je sa grupom studenata obilazila gradilište pripremajući se za novu fazu projektovanja. Ona je u vodi u podrumu ugledala nešto što joj je u prvi mah izgledalo kao lutka iz pozorišnog fundusa i o tome obavijestila nadležne građevince koji su odmah izašli na gradilište. Nakon toga, pozvana je i policija.

Gradilište Narodnog pozorišta u centru grada ograđeno je i obezbijeđeno, a do sredine godine na njemu su bili i građevinci koji su radili završne radove na starom dijelu objekta. Prije desetak dana potpisan je ugovor o nastavku radova, ovoga puta na novom, dograđenog dijelu teatra.

(Foto A. Isakov)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude