Putin: Alah odlučio da kazni Erdogana!

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće zaboraviti to što su turske snage oborile ruski borbeni avion i da će zbog toga Turska zažaliti.

Putin je kazao i da se neće upustiti u “vojno zveckanje oružjem” sa tom zemljom, prenio je Rojters.

Putin je istakao da će Turska “više nego jedanput” zažaliti zbog onog što je učinila i da se varaju oni koji misle da će se reakcija Rusije zaustaviti samo na trgovinskim sankcijama.
Rekao je da će ih Moskva podsjećati na zločin, i da će zažaliti zbog toga što su učinili, “i ne jednom”.

Ja uopšte ne shvatam zašto su to učinili. Sva pitanja, sve probleme, protivurečnosti, koje mi nismo čak ni vidjeli, mogu se riješiti savršeno na drugi način. Bili smo spremni da sarađujemo sa njima na najosjetljivijim pitanjima po njih. I bili smo spremni da idemo tako daleko, da čak i saveznici ne žele to da čine”, kazao je Putin..

“Samo Alah zna zašto su to učinili. Izgleda da je Alah riješio da kazni vladajuću kliku u Turskoj, lišavajući je razuma“, rekao je Putin u Kremlju, nakon čega je uslijedio buran aplauz.

On je naveo da se ruska vojska u Siriji bori za bezbjednost zemlje, ističući da napori jedne države nisu dovoljni da bi se porazio međunarodni terorizam.

Zemlje ne bi smjele da imaju dvostruke aršine prema terorizmu, upozorio je Putin.

Rusija počela da isporučuje rakete S-300 Iranu . Rusija je počela da isporucuje Iranu protivazdušne projektile S-300, javila je novinska agencija TAS S, pozivajući se na saradnika predsjednika Vladimira Putina. “Ugovor o isporukama S-300 se primenjuje, isporuke počinju,” rekao je Vladimir Kožin, prenosi Rojers.

“Znamo ko u Turskoj zarađuje novac od opljačkane nafte i vrbuje najamnike”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je pozvao na stvaranje jedinstvene međunarodne koalicije u borbi protiv terorizma, koja će dejstvovati u skladu sa međunarodnim pravom i pod zastavom UN.

On je svoje, 12. po redu godišnje obraćanje naciji u Kremlju započeo minutom ćutanja za ruske vojnike poginule u vojnoj operaciji u Siriji.

Rekao je da prijetnja od terorizma u svijetu raste.

“Neophodno je odbaciti sva razmimoilaženja, stvoriti jedinstveni, moćni antiteroristički front, koji će dejstvovati na osnovu međunarodnog prava i pod zastavom UN”, rekao je ruski predsjednik.

Naveo je da svaka civilizovana država treba da doprinese “uništenju terorizma” i da u borbi protiv terorizma ne smije biti “nikakvih dvojnih standarda, nikakvih kontakata… nikakvog kriminalnog, krvavog biznisa sa teroristima”.

Podsjećajući na terorističke napade u Rusiji, on je kazao da je Rusija obavezna da uništava teroriste i u udaljenim tačkama.

(Mondo.rs)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude