DRAMA U AVIONU ZA BEOGRAD: Jordanac pokušao da upadne u kokpit

Jordanski državljanin sa američkim pasošem, pokušao je da upadne u kokpit Lufthansinog aviona na letu iz Frankfurta u Beograd, ali su ga srećom savladali putnici, prenosi Blic.

Drama je počela na nebu iznad Austrije, kada je problematični Jordanac, sa američkim pasošem, zaprijetio da će otvoriti vrata aviona.

Kako Blic saznaje, on je najprije lupao na vrata kokpita, uz riječi “Otvoriću vrata aviona!”.

Ipak, pirbrani putnici uspjeli su da savladaju Jordanca, pa je avion bezbjedno sletio u u Beograd 12.45 minuta.

Po okončanju drame, prema prvim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sletio na beograski aerodrom, kako je bilo planirano.

Po slijetanju, policija je ušla u avion i izvela problematičnog putnika iz aviona, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, gdje je u toku njegovo saslušanje.

Jordanac je u avionu “smiren” na jednom od sjedišta, a “nadzirali” su ga igrači RK “Vojvodina” Rastvorcev i Mirković.

Predsjednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za RTV da je putnik, koji je izazvao problem, izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja, a negdje na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je spriječilo kabinsko osoblje, pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev. Ostali putnici nijesu ni znali šta se dešava, kaže Đukić.

(Blic)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude