DIJETALNI ČAJEVI: Ovo su 3 odlična čaja za ravan stomak

Mast na području trbuha povećava rizik od nastanka nekih bolesti i stanja, kao što su bolesti srca, dijabetes, apneja ivisok krvni tlak. Otkrijte kako čajevi potiču zdravlje organizma

Biljni čajevi sadrže malo masti, a puno nutritivno vrijednih spojeva. Sadrže polifenole, aminokiseline i vitamine. Spojevi nekih čajeva mogu značajno ubrzati rad metabolizma i potaknuti sagorijevanje masti, prenosi centarzdravlja.hr.

Zeleni čaj

Sadrži polifenole koji pospješuju potrošnju kalorija i potiču tijelo da ih koristi kao energiju, umjesto da ih pohranjuju kao mast. Također sadrži spojeve koji povećavaju potrošnju kalorija u fazi mirovanja. Kofein iz zelenog čaja će također potaknuti sagorijevanje masti.

Oolong čaj

On ubrzava metabolizam i pomaže tijelu da razgradi mast, umjesto da ju pohrani. Regulirat će rad probavnog sustava i spriječiti nagle promjene razine šećera u krvi, što znači da ćete manje žuditi za grickalicama.

Guggul čaj

Često se koristi u Ayurvedskoj medicini. Pospješuje rad metabolizma i povećava broj potrošenih kalorija u fazi mirovanja. Osim što pospješuje mršavljenje, ovaj čaj će potaknuti izlučivanje toksina iz tijela.

(prirodnilijek.com)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude