Pretukao medicinsku sestru: Vrijeđala mi je majku bolesnu od raka!

Đ. V. (35) pretukao je juče medicinsku sestru S. T. (45) u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, a incident se dogodio nakon što je napadačeva majka koja boluje od raka poslata na šalter da joj se zakaže konzilijum i hitna hemoterapija.

On je rekao u policiji da je sestra sa šaltera njegovoj majci rekla: “Da imate malo mozga, ne biste došli ovdje jer zračite ko sijalica!”

Majka se jedva kretala i držala se za pult. Pitao sam sestru zašto je tako vrijeđa, a ona se samo povukla sa svog mjesta. Iznerviran, uletio sam u prostoriju u kojoj se nalazila i uhvatio je za kosu i vrat. Nisam je udario. Ona je mene izgrebala, ali ne krivim je. Krivo mi je, jer sam zbog zdravstvenog stanja moje majke reagovao impulsivno – rekao je Đ. V. u policiji.

S. T. je rekla da je Đ. V. udario pesnicom u lice dok je objašnjavala njegovoj majci da do ponedeljka ne može da bude primljena kod ljekara zbog specifičnog snimanja koje je imala.

– Razgovarala sam sa pacijentkinjom koja je došla sa scintigrafije, to jest snimanja kostiju, gdje je tretirana radioktivnim izotopom, i objašnjavala joj da će je doktorka primiti u ponedeljak, kako i piše u izvještaju. Pokušala sam da joj kažem da bi nakon takvog snimanja trebalo da se izoluje jer zrači. Dok sam joj to govorila, čula sam samo kako neko viče: “Šta ti nećeš, debela”, a potom vidjela pesnicu koja prolazi kroz otvor pulta. Dok sam se osvijestila, osjetila sam ruke na vratu, a zatim su udarci počeli da pljušte sa svih strana – ispričala je potresena S. T.

(Alo)

Spritus Movens

Spiritus Movens, časopis za savremenu duhovnost, društvo i ljude